Materieel en wagenpark

Ieder jaar wordt er geïnvesteerd in nieuw materieel om het wagenpark modern en up to date te houden. 

Onze vloot bestaat met name uit euro 6 voertuigen. Deze voertuigen zorgen ervoor dat er nog minder uitstoot is waardoor het milieu zoveel mogelijk wordt ontzien.

Op dit moment onderzoeken wij wat de energietransitie voor ons bedrijf gaat inhouden. Zoals het er nu uitziet verwachten wij dat we in de komende jaren gaan investeren in elektrische vrachtauto’s. De ontwikkeling van deze voertuigen gaat snel waardoor een betere inzet mogelijk wordt. Ook zullen de prijzen dalen waardoor deze voertuigen op een bedrijfseconomische wijze zijn in te zetten. De grote uitdaging gaat worden om ervoor te zorgen dat we genoeg laadinfrastructuur kunnen realiseren om onze elektrische vrachtwagens te kunnen opladen op onze eigen locatie.

Modern materieel
Koller Transport beschikt over een divers wagenpark bestaande uit 20 eenheden van de merken Volvo, DAF en MAN. Dit zijn een paar bakwagens maar voornamelijk trekker-oplegger combinaties. Door de veelzijdigheid van ons wagenpark zijn wij in staat om diverse soorten goederen te transporteren van onze klanten naar hun afnemers met een goede service en hoog kwaliteitsniveau. Onze wagens zijn allen voorzien van een laad- en losklep waardoor onze chauffeurs op iedere locatie zelfstandig kunnen laden en lossen.  Als extra service voor onze klanten hebben we een transportbus die snel pakketten of pallets kan laden en bezorgen.

Opleggers
Onze opleggervloot bestaat onder andere uit een aantal citytrailers. Door hun gestuurde as en laadklep kan er ook op moeilijker te bereiken locaties geladen en gelost worden. Verder hebben we tautliner-opleggers en kastentrailers van 13.60 meter lengte voor het vervoer van grotere volumes. Zij zijn voorzien van een laadklep, gestuurde assen en/of liftassen. Zij kunnen zowel van opzij als van boven geladen en gelost worden.

Transportbus
Als extra service voor onze klanten hebben we een transportbus met een laadvloer van ruim 3 meter. Hiermee kunnen we als er zich een calamiteit voordoet, snel pakketten of een aantal pallets laden en bezorgen.

Track and trace
Onze vrachtauto’s zijn voorzien van boordcomputers. Met dit ’track and trace’ systeem kunnen wij precies zien waar onze voertuigen zich bevinden. Onze klanten kunnen zo desgewenst actuele informatie over de status van hun lading krijgen, zoals het tijdstip van aflevering of de te verwachten afleveringstijd.